21 de setembre del 2010

Benvinguts a un nou curs!

Benvinguts de nou al nostre bloc,
us donem la benvinguda a tots, però molt especialment als nous alumnes de 1er, i com sempre, us animem a participar amb les vostres aportacions.
Aquest curs estarà carregat de novetats que esperem que us agraden i que anirem compartint amb tots ací al bloc.
Esperem totes les vostres idees i opinions.
Els professors de Tecnologia.

25 d’abril del 2010

Llibre recomanat "Experimentos sencillos con la electricidad"

Els alumnes de 1er esteu disfrutant molt descobrint el món de la electricitat i esteu fent projectes molts instructius i interessants. Aprofitant que hem celebrat la setmana del llibre, us recomanem un llibre on es proposen experiments senzills per continuar treballant amb la electricitat. Recordeu que sempre hem de treballar amb el material adequat i acompanyats d'un major per no tindre cap problema i no posar-vos en perill.


Títol: "Experimentos sencillos con la electricidad" Vecchione, Glen

Col·lecció: El juego de la Ciencia

Editorial: Oniro

Conceptes d'electricitat

Tant a 1er com a 3er estem aprenent coses sobre electricitat i fent alguns projectes per treballar amb ella, per això us deixem algunes unitats interactives per a que pugau repasar els conceptes estudiat a classe i veure-lo de manera més gràfica.

Esperem que siguen d'utilitat. No dubteu en consultar qualsevol cosa.

Projecte sobre electricitat

Els alumnes de 3er esteu començant ja amb els vostres projectes del electricitat. Sabeu que l'objectiu és construir la maqueta d'una casa i muntar el seu circuit elèctric. No és un projecte fàcil, però segur que aconseguirem aprendre moltes coses.
Per a que tingau materials per a consultar i, per què no, algunes idees per a fer els vostres treballs, ací us deixem alguns enllaços que podreu visitar.

1 d’abril del 2010

Fustes

Els alumnes de 1er heu de fer un treballs prou interessant durant les vacances de Pasques. Per ajudar-vos un poquet, ací us deixem un enllaç amb informació que pot ser útil per al vostre treball.
Felices Pasqües.

30 de març del 2010

Concurs "La mirada intercultural"


Com ja hem comentat a les classes, ací teniu les bases que ha publicat l'Ajuntament de València per al concurs "La Mirada Intercultural". Els treballs es poden fer segons quatre modalitats diferents:
A: Fotografia
B: Cartell, Afiche o Póster Digital
C: Presentació Multimedia
D: Vídeo
Si teniu qualsevol dubte, no dubteu en enviarme un correu electrònic. Els interessats en participar també haureu d'enviar-me un correu diguent en quina modalitat voleu participar i ja parlem per a organitzar el treball.

9 de març del 2010

Treball en equip

Estimats alumnes de 3er, una volta més (esperem que la definitiva) hem començat un nou treball en equip. Encara que no és fàcil treballar en equip, no és impossible, siga el que siga el vostre equip.
Com ja hem parlat, un treball en equip no pot ser la unió dels treballs individuals, sinó que ha de ser molt més, però hem d'estar convençuts de que el treball en equip millorarà els individuals.
He trobat alguns articles que m'ha paregut interessant compartir amb vosaltres:
A més, ací deixe també alguna informació que pot ser útil per a alguns dels vostres treballs. Ànim.

4 de febrer del 2010

Biomassa

Pareix que a alguns grups de 3er us ha costat trobar informació sobre la biomassa. Us deixe ací alguns enllaços que espere us servisquen d'ajuda.

Monografia sobre la biomassa
Una aplicació de la biomassa per a calefacció
Biomassa forestal
Procés de generació de la biomassa
Anunci televisiu sobre la biomassa

3 de febrer del 2010

ALMAGASENS NUCLEARES

Com tots haureu pogut llegir i escoltar als mitjans de comunicació, a Espanya s'està buscant emplaçament per a un Almagasen Temporal Centralitzat (ATC); haureu pogut comprovar que molts pobles han solicitat que s'emplaçe en el seu, aço és degut a que aquestes instalacions generen molts llocs de treball, tant directes com indirectes i aconsegueixen reactivar economíes que estaven amolades.

Per a la construcció de reactius nuclears i el seu funcionament s'utilitzen materials d'elevada radioactivitat. Quan la vida util d'una central o d'aquestos materials s'acaba, han de ser depositats y tratats de la manera adequada per a que no produisquen ningún impacte a la societat ni a la natura.


A Espanya hi ha una empresa que es dedica al desmantellament de centrals nuclears i al tractament d'aquests residus, tant si són de baixa, mitja o alta activitat nuclear.

En aquesta pàgina podeu trobar tota la informació i un dibuix interactiu de com deuen ser tractats aquestos materials:

http://www.enresa.es/actividades_y_proyectos/raa



A més a més, podeu llegir aquesta notícia que ha eixit hui al periòdic que pense que és molt interesant:

http://www.finanzas.com/noticias/economia/2010-01-28/241026_trabajo-salud-pros-contras-nuevo.html

31 de gener del 2010

La producció d'energia elèctrica

Durant les pròximes classes de 3r investigarem i aprofundirem sobre les distintes formes d'obtindre energia elèctrica. Hui en dia hi ha obert un controvertit debat social sobre els avantatges i inconvenients dels distints tipus de centrals; el què és cert és que hui en dia no podem viure sense energia elèctrica, pel què és necessària la seua producció, però també és cert que hem de cuidar del mediambient, no podem pagar qualsevol preu per l'obtenció d'eixa energia.
Durant aquests dies, els grups estareu arreplegant informació sobre un tipus concret de central elèctrica, per a ajudar-vos en esta tasca, us recomanem alguns enllaços que poden ser interessants per als vostres treballs. No us limiteu a conéixer només la font d'energia sobre la qual ara esteu treballant, és interessant que conegueu la resta i pugueu comparar per a saber per què una és millor o pitjor que una altra. No oblideu que totes tenen algun aspecte positiu, per això ara conviuen totes, cap d'elles ha deixat d'utilitzar-se en l'actualitat.
Ànim, segur que feu uns bons treballs i aconseguiu que els vostres companys aprenguen moltes coses interessants.


Ací teniu un vídeo molt interessant sobre les energies renovables en general i l'energia solar tèrmica en particular:

Un altre vídeo explicant el funcionament de les centrals nuclears:

26 de gener del 2010

Tangram

Els alumnes de 1er estan començant el seu primer projecte de tecnologia, amb ell estan coneixent el mètode de projectes, completant la memòria de projectes corresponent.
El que estan elaborant és un tangram i la seua caixa, tot allò fet amb fusta.
Ací us deixem un poquet de informació sobre el tangram, un joc molt antic, que segur que us farà passar uns moments molt divertits.




Més sobre ordinadors...

Els alumnes de 3r continuen coneixent més en profunditat com funcionen els seus ordinadors, però no és fàcil entendre estes màquines tan complexes, encara que les usem diàriament. És interessant conèixer com treballa un ordinador perquè ens ajuda a comprendre el valor de cada una de les seues parts i a valorar la quantitat de treball que són capaces de realitzar en menys d'un segon.
A més, com a consumidors de productes informàtics, hem de saber què és el que comprem i si paguem un preu just.
Ací vos deixem alguns enllaços interessants perquè podeu aprofundir en el tema:

Hem conegut el sistema de numeració binari i hem treballat en la traducció d'un número decimal a binari i de binari a decimal. Ací teniu més informació: